Co oznacza „Dodano Cię z wyszukiwania” na Snapchacie?

Możesz dodawać nowych znajomych Snapchata do swojego profilu na wiele sposobów. Możesz dodać kogoś, wyszukując jego nazwę użytkownika na pasku wyszukiwania, dodać go z listy kontaktów w telefonie, z poziomu snapa lub różnymi innymi metodami.

Co oznacza „Dodano Cię z wyszukiwania” na Snapchacie?

Aplikacja Snapchat powiadomi tych użytkowników, że ich dodałeś, a także będą mogli zobaczyć metodę, której użyłeś do ich dodania.

Na przykład możesz otrzymać powiadomienie z komunikatem „Dodano Cię z wyszukiwania” wyświetlanym pod nazwą użytkownika osoby, która właśnie Cię dodała. Ale co oznacza to powiadomienie?

W tym artykule wyjaśnimy, dlaczego pojawia się to powiadomienie, a także inne komunikaty, które mogą być wyświetlane pod nazwami użytkowników.

Co oznacza „Dodano Cię z wyszukiwania” na Snapchacie?

Gdy otrzymasz powiadomienie „Dodano Cię z wyszukiwania”, zwykle oznacza to, że osoba dodała Cię, ręcznie wyszukując Twoje imię i nazwisko na pasku wyszukiwania.

Jeśli Twoje prawdziwe imię i nazwisko jest widoczne na koncie wraz z nazwą użytkownika, oznacza to, że osoba mogła wpisać Twoje prawdziwe imię i nazwisko w pasku wyszukiwania, zanim Cię dodała. W przeciwnym razie oznacza to, że szukali Twojej nazwy użytkownika.

Co oznacza „Dodano Cię z wyszukiwania” na Snapchacie?

Innym sposobem na otrzymanie powiadomienia „Dodano Cię z wyszukiwania” jest dodanie Cię z sugestii Snapchata.

Gdy wejdziesz w menu „Dodaj znajomych” w swoim profilu, aplikacja zasugeruje nowych znajomych, których możesz dodać. Możesz znaleźć te sugestie na dole menu. Snapchat zasugeruje dodanie użytkowników na podstawie wspólnych znajomych, Twojej lokalizacji, listy kontaktów itp.

Gdy ktoś doda Cię za pomocą sugestii, dotykając znaku plus obok Twojej nazwy użytkownika, otrzymasz to samo powiadomienie „Dodano Cię z wyszukiwania”.

Jak przestać otrzymywać powiadomienia

Jeśli chcesz, aby Snapchat przestał powiadamiać Cię o dodaniu Cię przez innych użytkowników, musisz zmodyfikować swoje ustawienia.

W tym celu należy:

  1. Otwórz swoją aplikację Snapchata .
  2. Zaloguj się na swoje konto.
  3. Stuknij Ustawienia . To ikona koła zębatego w prawym górnym rogu ekranu.
  4. Idź w dół, aż zobaczysz menu Powiadomienia .
  5. Stuknij Powiadomienia .
  6. Stuknij opcję Otrzymuj powiadomienia od .

Co oznacza „Dodano Cię z wyszukiwania” na Snapchacie?

Teraz będziesz mieć dwie opcje: otrzymywać powiadomienia od wszystkich lub otrzymywać powiadomienia od znajomych. Jeśli odznaczysz dowolne pole, przestaniesz otrzymywać powiadomienia z tej grupy.

Aby przestać otrzymywać powiadomienia o osobach, które Cię dodały, wyłącz opcję „Wszyscy”, a powiadomienia przestaną być wyświetlane.

Możesz je włączyć w dowolnym momencie, wykonując te same czynności i ponownie włączając opcję powiadomień.

Inne sposoby dodawania użytkowników na Snapchacie

Dodawanie użytkowników przez wyszukiwanie to nie jedyny sposób na zdobycie nowych znajomych na Snapchacie .

Oto kilka innych sposobów dodawania osób na Snapchacie, które mogą wyjaśniać niektóre inne powiadomienia otrzymywane z aplikacji.

Dodano Cię przez Snapcode

Kiedy ktoś dodaje Cię przez Snapcode, oznacza to, że zeskanował Twój Snapcode swoim telefonem. Tylko osoby, którym osobiście podasz swój Snapcode, powinny mieć możliwość dodania Cię tą metodą.

Co oznacza „Dodano Cię z wyszukiwania” na Snapchacie?

Snapcode to unikalny wzór kropek na żółtym tle za zdjęciem profilowym każdego użytkownika. Użytkownicy muszą być blisko siebie, aby mogli skanować swoje Snapkody i dodawać się nawzajem jako znajomych.

Aby dodać kogoś za pomocą Snapcode, po prostu wejdź do menu „Dodaj znajomego” w swoim profilu Snapchata i dotknij „Dodaj za pomocą Snapcode”. Przesuń aparat nad Snapcode, który chcesz zeskanować, a następnie poczekaj. Inny użytkownik otrzyma powiadomienie, że dodałeś go za pomocą jego kodu Snapcode.

Dodano Cię przez wzmiankę

Jeśli ktoś wspomni o tobie w swoim snapie, inni użytkownicy będą mogli to zobaczyć, dotykając menu „Ludzie” po prawej stronie snapa. Mogą następnie dodać Cię do listy znajomych jednym dotknięciem.

Otrzymasz powiadomienie, że ktoś dodał Cię przez wzmiankę i które będzie wyświetlane pod nazwą użytkownika na liście Twoich znajomych.

Dodano z Kontaktów

Jeśli użytkownik ma Twój numer na liście kontaktów swojego telefonu, może łatwo znaleźć Twój Snapchat. Jeśli doda Cię za pomocą swojej listy kontaktów, aplikacja wyświetli powiadomienie „Dodano z kontaktów” pod nazwą użytkownika.

Co oznacza „Dodano Cię z wyszukiwania” na Snapchacie?

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, co oznaczają którekolwiek z tych powiadomień, mam nadzieję, że ten artykuł wyjaśni niektóre kwestie!

Zostaw komentarz

Uruchom w tle funkcję przesyłania zdjęć na iPhone'a za pomocą NextCloud

Uruchom w tle funkcję przesyłania zdjęć na iPhone'a za pomocą NextCloud

Przywróć wykrywanie zdjęć w tle, sprawdzając ustawienia przesyłania Nextcloud, uprawnienia iOS, tryb baterii i ograniczenia harmonogramu działania iPhone'a w tle.

Wyraźniejszy tekst w aplikacji ONLYOFFICE Desktop: dostosuj podpowiedzi dotyczące czcionek w systemie Linux

Wyraźniejszy tekst w aplikacji ONLYOFFICE Desktop: dostosuj podpowiedzi dotyczące czcionek w systemie Linux

Porównaj tryby podpowiedzi czcionek ONLYOFFICE, sprawdź powiększenie i dostępność czcionek w systemie Linux oraz zweryfikuj, czy rozmycie jest ograniczone do edytora, czy też ma wpływ na cały pulpit.

Przekształć plik PDF w edytowalny plik DOCX w aplikacji ONLYOFFICE Desktop

Przekształć plik PDF w edytowalny plik DOCX w aplikacji ONLYOFFICE Desktop

Konwertuj plik PDF lokalnie w edytorach ONLYOFFICE Desktop Editors, a następnie sprawdź plik DOCX pod kątem zmian układu, zeskanowanych stron i tekstu wymagającego korekty.

Połącz edytory pulpitu ONLYOFFICE z plikami ownCloud

Dodaj swoje konto ownCloud do ONLYOFFICE Desktop Editors, dowiedz się, co umożliwia to połączenie, i wybierz pomiędzy dostępem bezpośrednim, synchronizacją i edycją w przeglądarce.

Napraw przekroczenia limitu czasu aplikacji mobilnej ONLYOFFICE, sprawdzając adres URL serwera

Napraw przekroczenia limitu czasu aplikacji mobilnej ONLYOFFICE, sprawdzając adres URL serwera

Użyj właściwego portalu lub adresu WebDAV, przetestuj dostępność protokołu HTTPS z telefonu i rozróżnij problemy związane z siecią prywatną, protokołem TLS i logowaniem.

Włącz tworzenie i debugowanie wtyczek pulpitu ONLYOFFICE

Włącz tworzenie i debugowanie wtyczek pulpitu ONLYOFFICE

Zbuduj i przetestuj niestandardową wtyczkę ONLYOFFICE Desktop Editors, zainstaluj jej archiwum .plugin i aktywuj narzędzia programistyczne do debugowania.

Uruchamianie Pythona w programie Calc za pomocą systemu makr pakietu LibreOffice

Uruchamianie Pythona w programie Calc za pomocą systemu makr pakietu LibreOffice

Udostępnij funkcję Pythona w programie Calc, uruchom ją w otwartym arkuszu kalkulacyjnym i rozwiąż problemy z brakującymi makrami lub importami, nie mieszając LibreOffice i systemowego Pythona.

Zabezpiecz wybrany tekst autora hasłem sekcji

Zabezpiecz wybrany tekst autora hasłem sekcji

Zablokuj konkretny fragment, uniemożliwiając jego edycję, jednocześnie zachowując użyteczność reszty dokumentu programu Writer, i dowiedz się, kiedy szyfrowanie plików jest lepszym wyborem.

Uczyń tekst arkusza kalkulacyjnego czytelnym w trybie ciemnym LibreOffice Calc

Uczyń tekst arkusza kalkulacyjnego czytelnym w trybie ciemnym LibreOffice Calc

Napraw trudno widoczny tekst w arkuszu kalkulacyjnym, sprawdzając motyw, kolor czcionki komórek, wypełnienia i formatowanie warunkowe w programie Calc.

LibreOffice Calc wyświetla formuły jako tekst? Przywróć wyniki

LibreOffice Calc wyświetla formuły jako tekst? Przywróć wyniki

Dowiedz się, dlaczego Calc wyświetla tekst formuły zamiast obliczonych wartości, i napraw tryb wyświetlania, komórki w formacie tekstowym, apostrofy i nieaktualne wyniki.