Jak ukryć swój wynik w Snapchacie

Snapchat wyróżnia się na tle innych sieci społecznościowych dzięki tak zwanemu „Snapscore”.

Jak ukryć swój wynik w Snapchacie

Twój Snapscore zlicza snapy, które wysyłasz, ile otrzymujesz, a także publikowane historie, a następnie bierze pod uwagę niektóre „tajemnicze” czynniki, gdy programiści opisują algorytm, który za tym stoi. Zasadniczo Twoja aktywność na platformie jest wyrażana za pomocą liczby, którą widzą inni użytkownicy. Pomyśl o tym jak o wysokim wyniku w grach.

Chociaż Snapchat nie oferuje opcji całkowitego ukrycia Twojego wyniku, jest kilka rzeczy, które możesz zrobić, aby tylko określone osoby mogły go zobaczyć. W tym artykule opisano, jak ukryć swój wynik Snapscore zarówno na Androidzie, jak i iOS.

Ukrywanie swojego wyniku

Obecnie w aplikacji Snapchat nie ma opcji ukrywania wyniku. Niektóre aplikacje innych firm mogą twierdzić, że można to zrobić za pomocą ich usług, ale nie ufaj im. Zalogowanie się do innej aplikacji przy użyciu danych Snapchata może prowadzić do kradzieży tożsamości lub utraty dostępu do konta.

Kroki, które możesz podjąć, aby ukryć swój wynik Snapscore, są związane z prywatnością i obejmują:

  • Ograniczanie osób, które mogą się z Tobą kontaktować.
  • Usuwanie/blokowanie osoby, przed którą chcesz ukryć swój wynik.

Pamiętaj jednak, że żaden z nich nie może całkowicie ukryć Twojego wyniku.

Jak ograniczyć liczbę osób, które mogą się z Tobą kontaktować na Snapchacie

Bez względu na to, na jakim systemie operacyjnym działa Twój telefon, proces ograniczania kontaktu jest taki sam. Po otwarciu aplikacji kroki są następujące:

  1. Gdy aplikacja uruchomi się i otworzy przednią kamerę, dotknij ikony swojego awatara w lewym górnym rogu.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie
  2. Stuknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu, aby przejść do Ustawień.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie
  3. Przewiń menu w dół do sekcji „Kontrola prywatności”.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie
  4. Stuknij pierwszą opcję „Skontaktuj się ze mną”.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie
  5. Tam zaoferowane zostaną trzy opcje. Wybierz pierwszy — „Przyjaciele”.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie
  6. Potwierdź swój wybór.

Gdy Twój profil jest skonfigurowany w ten sposób, tylko osoby, które zatwierdzisz jako znajomych, będą mogły zobaczyć Twój Snapscore. Inni, którzy trafią na Twój profil, nie będą mogli zobaczyć żadnych Twoich informacji, w tym wyniku.

Jak usunąć lub zablokować kogoś na Snapchacie

Innym sposobem zachowania prywatności wyniku jest zablokowanie lub usunięcie osoby, której nie chcesz widzieć. Usunięcie kogoś z listy znajomych nie uniemożliwi mu przeglądania lub odwiedzania Twojej strony lub historii, ale nie będzie mógł w żaden sposób zobaczyć Twojego wyniku. Aby kogoś zablokować lub usunąć, musisz:

  1. Stuknij ikonę swojego awatara w lewym górnym rogu.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie
  2. Przewiń w dół do sekcji „Przyjaciele”.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie
  3. Stuknij „Moi przyjaciele”, aby uzyskać dostęp do listy.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie
  4. Znajduje osobę, której nie chcesz widzieć swojego wyniku.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie
  5. Stuknij i przytrzymaj ich awatar, aby wyświetlić dwie opcje.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie
  6. Stuknij „3 poziome kropki” w prawym rogu.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie
  7. Następnie dotknij „Zarządzaj przyjaźnią”.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie
  8. Wybierz „Zablokuj” lub „Usuń znajomego”.
    Jak ukryć swój wynik w Snapchacie

Pamiętaj, że zablokowanie kogoś jest bardziej „poważną” opcją niż usunięcie go. Nie będą mogli Cię zobaczyć, jeśli wyszukują Twoje imię i nazwisko lub kontaktują się z Tobą w jakikolwiek sposób za pośrednictwem aplikacji.

Jeśli zależy Ci na swoim Snapscore, powinieneś również wiedzieć, że usuwanie osób go obniży. Usuwając osoby z listy znajomych, zmniejszasz liczbę osób, z którymi możesz wchodzić w interakcje. Jak wspomniano wcześniej, Snapscore opiera się na liczbie snapów, które wysyłasz i otrzymujesz od innych.

Często zadawane pytania

Czy mogę zresetować SnapSore?

Nie możesz zresetować swojego wyniku. Jedynym sposobem na rozpoczęcie od zera jest zarejestrowanie nowego profilu.

Zachowaj szybkość

Na pierwszy rzut oka Twój Snapscore może zostać uznany za odstręczający i naruszający Twoją prywatność, ponieważ inni ludzie mogą go zobaczyć. Ale z drugiej strony, wynik nie ujawnia zbyt wiele, jeśli chodzi o dane osobowe. To tylko miara aktywności danej osoby. Dzięki opcji umożliwienia oglądania wybranej grupie osób możesz dość dobrze chronić swoją aktywność i nie martwić się o nią.

Czy uważasz, że Snapchat powinien dodać możliwość ukrycia twojego wyniku? Pamiętaj, aby powiedzieć nam w komentarzach!

Zostaw komentarz

Uruchom w tle funkcję przesyłania zdjęć na iPhone'a za pomocą NextCloud

Uruchom w tle funkcję przesyłania zdjęć na iPhone'a za pomocą NextCloud

Przywróć wykrywanie zdjęć w tle, sprawdzając ustawienia przesyłania Nextcloud, uprawnienia iOS, tryb baterii i ograniczenia harmonogramu działania iPhone'a w tle.

Wyraźniejszy tekst w aplikacji ONLYOFFICE Desktop: dostosuj podpowiedzi dotyczące czcionek w systemie Linux

Wyraźniejszy tekst w aplikacji ONLYOFFICE Desktop: dostosuj podpowiedzi dotyczące czcionek w systemie Linux

Porównaj tryby podpowiedzi czcionek ONLYOFFICE, sprawdź powiększenie i dostępność czcionek w systemie Linux oraz zweryfikuj, czy rozmycie jest ograniczone do edytora, czy też ma wpływ na cały pulpit.

Przekształć plik PDF w edytowalny plik DOCX w aplikacji ONLYOFFICE Desktop

Przekształć plik PDF w edytowalny plik DOCX w aplikacji ONLYOFFICE Desktop

Konwertuj plik PDF lokalnie w edytorach ONLYOFFICE Desktop Editors, a następnie sprawdź plik DOCX pod kątem zmian układu, zeskanowanych stron i tekstu wymagającego korekty.

Połącz edytory pulpitu ONLYOFFICE z plikami ownCloud

Dodaj swoje konto ownCloud do ONLYOFFICE Desktop Editors, dowiedz się, co umożliwia to połączenie, i wybierz pomiędzy dostępem bezpośrednim, synchronizacją i edycją w przeglądarce.

Napraw przekroczenia limitu czasu aplikacji mobilnej ONLYOFFICE, sprawdzając adres URL serwera

Napraw przekroczenia limitu czasu aplikacji mobilnej ONLYOFFICE, sprawdzając adres URL serwera

Użyj właściwego portalu lub adresu WebDAV, przetestuj dostępność protokołu HTTPS z telefonu i rozróżnij problemy związane z siecią prywatną, protokołem TLS i logowaniem.

Włącz tworzenie i debugowanie wtyczek pulpitu ONLYOFFICE

Włącz tworzenie i debugowanie wtyczek pulpitu ONLYOFFICE

Zbuduj i przetestuj niestandardową wtyczkę ONLYOFFICE Desktop Editors, zainstaluj jej archiwum .plugin i aktywuj narzędzia programistyczne do debugowania.

Uruchamianie Pythona w programie Calc za pomocą systemu makr pakietu LibreOffice

Uruchamianie Pythona w programie Calc za pomocą systemu makr pakietu LibreOffice

Udostępnij funkcję Pythona w programie Calc, uruchom ją w otwartym arkuszu kalkulacyjnym i rozwiąż problemy z brakującymi makrami lub importami, nie mieszając LibreOffice i systemowego Pythona.

Zabezpiecz wybrany tekst autora hasłem sekcji

Zabezpiecz wybrany tekst autora hasłem sekcji

Zablokuj konkretny fragment, uniemożliwiając jego edycję, jednocześnie zachowując użyteczność reszty dokumentu programu Writer, i dowiedz się, kiedy szyfrowanie plików jest lepszym wyborem.

Uczyń tekst arkusza kalkulacyjnego czytelnym w trybie ciemnym LibreOffice Calc

Uczyń tekst arkusza kalkulacyjnego czytelnym w trybie ciemnym LibreOffice Calc

Napraw trudno widoczny tekst w arkuszu kalkulacyjnym, sprawdzając motyw, kolor czcionki komórek, wypełnienia i formatowanie warunkowe w programie Calc.

LibreOffice Calc wyświetla formuły jako tekst? Przywróć wyniki

LibreOffice Calc wyświetla formuły jako tekst? Przywróć wyniki

Dowiedz się, dlaczego Calc wyświetla tekst formuły zamiast obliczonych wartości, i napraw tryb wyświetlania, komórki w formacie tekstowym, apostrofy i nieaktualne wyniki.