Śledź zmiany po ponownym otwarciu dokumentu
Włącz funkcję stałego śledzenia zmian dla wszystkich w dokumencie ONLYOFFICE, sprawdź, czy zmiany są rejestrowane, i zrozum ograniczenia tego ustawienia.
Czy kiedykolwiek przez przypadek wysłałeś niezręczną wiadomość? Prawdopodobnie tak, i znasz to okropne uczucie szoku i wstydu. Najgorsza część? Oczekiwanie na odpowiedź odbiorcy po wyjaśnieniu, co się stało.

Wiele popularnych komunikatorów zaczęło wprowadzać opcję usuwania wiadomości. Było to wcześniej dostępne w większości usług, ale powodowało usunięcie wiadomości tylko dla Ciebie. Większość platform umożliwia teraz usunięcie wiadomości dla wszystkich, a Viber nie jest wyjątkiem.
Różne platformy
Viber to aplikacja dostępna na wielu platformach. Oznacza to, że urządzenia z systemem iOS i Android mają dedykowaną aplikację Viber. Aplikacje dla każdego z dwóch systemów operacyjnych są identyczne, więc oto szczegółowy przewodnik na temat usuwania wiadomości na iOS i Androidzie.
Jak usunąć wiadomość indywidualnie
Jeśli przypadkowo wysłałeś wiadomość do niewłaściwej osoby, możesz ją łatwo usunąć. W tej sekcji dowiesz się, jak usunąć pojedynczą wiadomość dla siebie i wszystkich.
Uwaga: te instrukcje różnią się nieco w przypadku użytkowników systemów iOS i Android.
Pamiętaj, że ogólny tekst „użytkownik usunął wiadomość” zostanie wyświetlony wszystkim, więc wszyscy na czacie będą wiedzieć, że ją usunąłeś. Jednak sama wiadomość nie będzie dostępna.
Jak usunąć historię czatu
Być może nadszedł czas, aby wyczyścić aplikację Viber. Postępuj zgodnie z tymi instrukcjami, aby usunąć historię czatów.
Wybierz Wyczyść , aby potwierdzić usunięcie historii. Spowoduje to usunięcie wszystkich wiadomości we wszystkich Twoich rozmowach. Pamiętaj, że usunięcie historii wiadomości nie spowoduje usunięcia historii wiadomości dla uczestników konwersacji, ale tylko dla Ciebie. Stuknij Anuluj , aby wrócić.
Kiedy nie usuwać
Kiedy wyślesz wiadomość na Viber, natychmiast pojawi się w niej znacznik wyboru. Ten znacznik wyboru oznacza, że wiadomość jest nadal wysyłana. Dwa znaczniki wyboru wskazują, że wiadomość została dostarczona, co oznacza, że odbiorca został powiadomiony. Kiedy dwa znaczniki wyboru zmienią kolor na fioletowy, oznacza to, że osoba, do której wysłałeś wiadomość, widziała wiadomość.
Warto o tym wiedzieć, rozważając, czy usunąć wiadomość. Czasami w takich przypadkach znacznie lepiej jest wyjaśnić, dlaczego przypadkowo wysłałeś wiadomość, niż rażąco ją usunąć, pozostawiając odbiorcę w dezorientacji. Jeśli osoba, do której przypadkowo wysłałeś wiadomość, jeszcze jej nie widziała, prawdopodobnie będziesz chciał ją usunąć.
Jeśli przypadkowo wyślesz nieistotne emoji (ponieważ emotikony odgrywają ogromną rolę w Viber), możesz czuć się zmuszony do usunięcia tej wiadomości. Podobnie jak inne wiadomości w Viber, emotikony można usunąć w taki sam sposób, jak usuwa się wiadomość. Pamiętaj jednak, że spowoduje to również pozostawienie powiadomienia o usunięciu, które odbiorca (odbiorcy) będzie mógł zobaczyć. Aby uniknąć nieprzyjemnych sytuacji i konieczności wyjaśniania, że wiadomość była nieistotnym emotikonem, rozważ po prostu poinformowanie ich, że emotikon został wysłany przez przypadek.
Często Zadawane Pytania
Czytaj dalej, aby uzyskać więcej odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące usuwania czatów Viber.
Czy odbiorca będzie wiedział, że usunąłem wiadomość?
Tak. Jeśli usuniesz wiadomość, pojawi się powiadomienie, że coś usunąłeś. Ale na szczęście odbiorca nie będzie mógł zobaczyć treści tej wiadomości.
Czy mogę usunąć wiadomość w grupie Viber?
Tak. Wszystko, co musisz zrobić, to długo nacisnąć wiadomość i stuknąć „Usuń”, tak jak zrobiliśmy to powyżej. Czaty grupowe dają również możliwość usunięcia wiadomości dla wszystkich.
Uważaj, co wpisujesz
Aby uniknąć nieprzyjemnej sytuacji konieczności usunięcia wiadomości i podjęcia ryzyka, że nie zrobisz tego wystarczająco szybko, pamiętaj o dokładnym przemyśleniu wysyłania wiadomości Viber. Chociaż Viber oferuje opcję usunięcia wiadomości dla wszystkich uczestników rozmowy, powiadomienie o usunięciu wiadomości będzie dostępne i może sprawić, że sytuacja będzie niezręczna.
Niezręczna treść nie musi być tylko w formacie tekstowym. Co gorsza, możesz w końcu wysłać swojemu szefowi nieodpowiednie zdjęcie, które zamierzałeś przekazać swoim przyjaciołom. Twój szef będzie na Twojej liście czatów , jeśli korzysta z Viber, więc ryzyko zdecydowanie istnieje.
Usuwanie wiadomości na Viber
Niezależnie od tego, czy posiadasz iPhone'a, iPada, telefon z Androidem czy tablet z Androidem, trwałe usunięcie wiadomości Viber dla wszystkich jest możliwe. Jest to bardzo proste i intuicyjne, ale pamiętaj, że każdy na czacie będzie wiedział, że usunięto wiadomość, niezależnie od jej typu.
Czy kiedykolwiek musiałeś usunąć wiadomość na czacie Viber? Czy to było niezręczne? Opowiedz nam o swoich doświadczeniach w komentarzach poniżej.
Włącz funkcję stałego śledzenia zmian dla wszystkich w dokumencie ONLYOFFICE, sprawdź, czy zmiany są rejestrowane, i zrozum ograniczenia tego ustawienia.
Sprawdź, czy usługa Nginx, sieć Docker lub wewnętrzna usługa ONLYOFFICE zwraca błąd 502, a następnie zweryfikuj poprawiony kod źródłowy i kontrolę kondycji.
Zdiagnozuj nieudane zapisy ONLYOFFICE, sprawdzając trasę wywołania zwrotnego Nextcloud, przekierowania proxy i dzienniki pamięci masowej, a następnie sprawdź, czy edytowany plik zostanie zachowany.
Znajdź przyczynę awarii pamięci ONLYOFFICE, sprawdź limity Dockera, prawidłowo dostosuj rozmiar pamięci RAM VPS, bezpiecznie dodaj wymianę i zweryfikuj otwieranie i zapisywanie dokumentów.
Oddziel problemy z pobieraniem przez przeglądarkę od błędów konwersji po stronie serwera i użyj odpowiedniego dziennika lub kontroli dostępu, aby eksportowanie plików PDF przebiegło pomyślnie.
Porównaj tajny klucz JWT używany przez ONLYOFFICE Docs i Nextcloud, zastosuj go bezpiecznie w instalacjach Docker lub Linux i zweryfikuj połączenie bez osłabiania uwierzytelniania.
Zainstaluj ONLYOFFICE Workspace Community na Ubuntu 24.04 przy użyciu oficjalnego skryptu Docker, sprawdź wymagania serwera, pomiń aplikację Mail, jeśli to konieczne, i zweryfikuj bezpieczeństwo portalu.
Skonfiguruj pasujące tajne klucze JWT dla ONLYOFFICE Docs i jego łącznika, podając bezpieczne kroki dla pakietów Linux, wdrożeń Docker i weryfikacji.
Dodaj do wbudowanego edytora dokumentów ONLYOFFICE logo swojej firmy i kolory interfejsu za pomocą pliku motywu niestandardowego i konfiguracji edytora. Zobacz limity edycji i kontrole wdrożenia.
Śledź zmiany w programie Writer, zapisz edytowalny plik źródłowy ODT i sprawdź wyeksportowany plik DOCX w programie Word przed jego udostępnieniem.






