Jak samodzielnie anulować udostępnianie linków na Dysku Google

Samoczynne anulowanie udostępnionych linków na Dysku Google to jeden ze skutecznych i użytecznych sposobów korzystania z Dysku Google, których użytkownicy nie znają. Pomoże nam to nie tylko zabezpieczyć dane, ale także pozwoli uniknąć niepotrzebnych niedogodności.

Dysk Google jest obecnie jedną z   najczęściej używanych usług pamięci online . Udostępnianie danych w tym narzędziu to także sztuczka na Dysku Google , czyli ilu użytkowników decyduje się na codzienną pracę.

Pobierz Dysk Google na iOS

Pobierz Dysk Google na Androida

Pobierz Dysk Google na komputery

Ustaw czas autodestrukcji podczas udostępniania danych z Dysku Google

Krok 1: Zaloguj się na konto Google Drive.

Jak samodzielnie anulować udostępnianie linków na Dysku Google

Krok 2: Otwórz inną kartę i uzyskaj dostęp do tego łącza , kliknij Przejrzyj uprawnienia.

Jak samodzielnie anulować udostępnianie linków na Dysku Google

Krok 3: Pojawi się okno powiadomienia, kliknij lewym przyciskiem myszy na Zezwól - Zezwól.

Jak samodzielnie anulować udostępnianie linków na Dysku Google

Krok 4: Pojawi się nowy interfejs, postępuj zgodnie z pokazanymi na nim krokami. Pierwszym z nich jest przejście do Otwórz dysk, aby wybrać dokument, plik do udostępnienia innym.

Jak samodzielnie anulować udostępnianie linków na Dysku Google

Wybierz dane, które chcesz udostępnić innym, a następnie kliknij Otwórz, aby wysłać.

Jak samodzielnie anulować udostępnianie linków na Dysku Google

Krok 5: Teraz przejdziesz do szczegółów konfiguracji, w tym ustawiania uprawnień dla osób w grupie, którym udostępniasz te dane (kto może zobaczyć, kto może edytować). Również w sekcji Ustaw wygasanie wybierz dwie ikony strzałek poniżej, aby określić dozwolony czas istnienia danych. Czas waha się od kilku godzin do miesięcy lub lat.

Jak samodzielnie anulować udostępnianie linków na Dysku Google
Na przykład tylko te dane mogą „żyć” w ciągu 7 godzin od przesłania

Po wybraniu godziny kliknij lewym przyciskiem myszy opcję Ustaw ważność, aby wysłać właśnie ustawione dane. W tym momencie pojawi się krótka informacja, abyś mógł spojrzeć wstecz.

Możesz kliknąć Anuluj (czerwony), aby anulować proces wysyłania.

Jak samodzielnie anulować udostępnianie linków na Dysku Google

Krok 6: Sprawdź swój adres e-mail (jeśli jesteś odbiorcą).

Jak samodzielnie anulować udostępnianie linków na Dysku Google

Kliknij Otwórz, aby użyć. Dane współdzielone z tą konfiguracją są nadal całkowicie normalne i mogą wykonywać dowolne operacje bez żadnych trudności. Jednak po upływie okresu instalacji plik zostanie automatycznie „zablokowany” i nie będzie już dostępny do użycia.

Jak samodzielnie anulować udostępnianie linków na Dysku Google

Jeśli chcesz, aby Twoje dane były wykorzystywane w ograniczony sposób i aby uniknąć długoterminowych problemów, określenie czasu życia danych z Dysku Google jest jednym z najlepszych sposobów ich wykorzystania. Ta usługa hostingu online najbardziej efektywnie.

Samouczek wideo na temat autodestrukcji danych podczas udostępniania przez Dysk Google

Życzę udanego wdrożenia!

Zostaw komentarz

Zatrzymaj niechciane drukowanie i pobieranie w ONLYOFFICE

Zatrzymaj niechciane drukowanie i pobieranie w ONLYOFFICE

Ustaw limity drukowania i pobierania tylko dla łączy ONLYOFFICE, członków pokoju lub sesji API Dokumentów, a następnie zweryfikuj ograniczenia z poziomu konta odbiorcy.

Zaplanuj niezawodne kopie zapasowe dla obszaru roboczego ONLYOFFICE

Zaplanuj niezawodne kopie zapasowe dla obszaru roboczego ONLYOFFICE

Ustaw miejsce docelowe kopii zapasowej, harmonogram, zasięg poczty i limit przechowywania w obszarze roboczym ONLYOFFICE, a następnie sprawdź, czy archiwum jest gotowe do przywrócenia.

Wdróż ONLYOFFICE Docs Enterprise z oficjalnym plikiem Compose

Wdróż ONLYOFFICE Docs Enterprise z oficjalnym plikiem Compose

Uruchom stos Enterprise Docker Compose, zapisz jego licencję i dane, bezpiecznie skonfiguruj JWT i sprawdź, czy edytory są gotowe do integracji.

Czysty tekst arkusza kalkulacyjnego z możliwością wielokrotnego użytku makro ONLYOFFICE

Czysty tekst arkusza kalkulacyjnego z możliwością wielokrotnego użytku makro ONLYOFFICE

Użyj makra JavaScript ONLYOFFICE, aby usunąć znaki niedrukowalne i usunąć zbędne spacje z określonego zakresu arkusza kalkulacyjnego, korzystając z bezpiecznego przepływu pracy przeglądu.

Zmień domyślną lokalizację przechowywania danych w obszarze roboczym ONLYOFFICE

Zmień domyślną lokalizację przechowywania danych w obszarze roboczym ONLYOFFICE

Przenieś dane portalu z domyślnego dysku do obsługiwanego dostawcy pamięci masowej w chmurze lub bezpiecznie przenieś dane Docker, zmieniając mapowanie woluminu hosta.

Całkowite usunięcie serwera dokumentów ONLYOFFICE z systemu Linux

Całkowite usunięcie serwera dokumentów ONLYOFFICE z systemu Linux

Sprawdź, czy Document Server używa pakietu Linux czy Dockera, usuń tylko jego komponenty i sprawdź pozostałe dane, nie usuwając przez pomyłkę usług współdzielonych.

Zatrzymaj opóźnienia we współedycji ONLYOFFICE, znajdując wąskie gardło

Zatrzymaj opóźnienia we współedycji ONLYOFFICE, znajdując wąskie gardło

Powiąż powolną edycję zespołową z obciążeniem zasobów Dockera, połączeniami proxy lub obciążeniem dokumentu, a następnie wybierz rozwiązanie odpowiadające Twoim pomiarom.

Konfigurowanie protokołu HTTPS dla dokumentów ONLYOFFICE w Dockerze

Konfigurowanie protokołu HTTPS dla dokumentów ONLYOFFICE w Dockerze

Wybierz miejsce, w którym protokół TLS ma zostać zakończony, bezpiecznie zamontuj zaufany certyfikat i klucz prywatny oraz zweryfikuj dostęp HTTPS do serwera ONLYOFFICE Docs w środowisku Docker.

Połącz aplikację PHP z dokumentami ONLYOFFICE i zapisz zmiany

Połącz aplikację PHP z dokumentami ONLYOFFICE i zapisz zmiany

Osadź edytor ONLYOFFICE w swojej aplikacji PHP, podpisz jego konfigurację za pomocą JWT i zapisz edytowane pliki za pomocą bezpiecznego wywołania zwrotnego.

Zachowaj ONLYOFFICE Spell Check w wybranym języku

Zachowaj ONLYOFFICE Spell Check w wybranym języku

Ustaw język sprawdzania poprawności całego dokumentu lub zaznaczonego tekstu, sprawdź, czy sprawdzanie pisowni jest aktywne i rozpoznaj, kiedy brakuje słownika serwera.